Fri fragt ved køb over 999,-

6 Stk. priser også når du blander

2-4 hverdages levering

Fasan - Hvilken vin passer til fasan?

Fasan - Hvilken vin passer til fasan?

Vin til fasan

Til fasan findes der gode match i de lettere og lysere rødvine. Fasan er også en af de få typer af vildt, som man kan servere hvidvin til.

Fasanen har et let genkendeligt udseende. Det er en stor og kraftig fugl med lang hale. Hannen har en kobberrød krop, en hvid halsring og et grønt hoved med røde "kinder". Fasanhønen er brun og har mørke pletter. Fasanen må jages i perioden 1. oktober til 31. januar.

Kødet er lyst og magert. Fasankødets tekstur er mere trevlet end kyllingens. Det har mere smag end kylling og en let sødlig tone. Man bør være forsigtig med tilberedningen, da kødet meget nemt bliver tørt. Det er netop kødets tørhed, man skal have for øje, når man vælger vin til fasanen. Derfor bør man undgå vine med for meget fadpræg. Kødet har, som andet vildt, en let sødme, som gerne må understøttes af vinen.

Rød bourgogne er det oplagte valg.


Rød bourgogne er det oplagte vinvalg til fasan. Man bør dog ikke gå efter de mest kraftige vine fra Côte de Nuits, og man kan derfor med fordel kigge mod vinene syd for Côte de Nuits. Generelt passer vine lavet på Pinot Noir godt sammen med fasan. Det kunne også være en elegant tysk Spätburgunder eller en oversøisk Pinot Noir fra USA, Sydafrika eller New Zealand. Oversøisk Pinot Noir fra Californien har ofte lidt mere sødme, hvilket gør den til en god vin til fasan. På samme måde kan man også overveje en lettere og friskere Chianti. Ofte vil man finde de lidt lettere Chianti-vine uden for området Chianti Classico, og man bør undgå Riserva og Superiore-vinene.

Hvidvin – en glimrende ledsager til fasan.

Er du mest til hvidvin? Og kan du godt lide hvidvin med fedme og fylde? Hvis svaret er ja, er fasan et godt valg blandt vildtretterne. En hvidvin med lidt fedme og fylde er en glimrende vin til fasan. Fasanen er, som nævnt, en af de få vildttyper, som man kan servere hvidvin til. Vinen har dog brug for både fedme og fylde for at kunne matche kødet. En Pinot Gris fra Alsace er nok det mest klassiske bud, men man kan også sagtens vælge en fadlagret Chardonnay. Riesling er også et glimrende valg, men vælg gerne en med en smule sødme, som man ofte finder i vinene fra Mosel. En fyldig hvidvin på Viognier-druen kunne også være en oplagt mulighed. En oversøisk fadlagret Chardonnay eller en hvid bourgogne er også gode valg til det lyse fuglevildt.

 

MitID Alderskontrol

Ny dansk lovgivning kræver MitID aldersverificering ved onlinekøb af alkohol og tobak.

Noget gik galt

Vilkår og betingelser

Accepter vores handelsbetingelser.